Skip to content

Schimmelnagels

Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelinfectie van de nagels (onychomycose komt vaak voor: bij circa 3 procent van de mensen, meestal aan de teennagels. Schimmelnagels worden meestal veroorzaakt door Trichophyton rubrum of andere Trichophyton soorten. Het kan ook worden veroorzaakt door Candida albicans en andere niet-dermatophyten. Deze klachten zijn vaak moeilijk te behandelen en komen na behandeling vaak terug.

Wanneer gaat u met schimmelnagels naar de dermatoloog?

Wanneer gaat u met schimmelnagels naar de dermatoloog?
Reden voor verwijzing door huisarts is meestal het uitsluiten van een andere nagelaandoening maar ook de klachten en de duur daarvan kunnen een reden zijn.

Wat doet de dermatoloog aan schimmelnagels?

Meestal word de diagnose klinisch gesteld.
Microscopisch onderzoek (KOH preparaat) kan gedaan worden op materiaal van onder de nagel.

Is de behandeling voor schimmelnagels pijnlijk?

Behandeling bestaat vaak uit tabletten in combinatie met een lokaal zalf beleid en een instructie om sokken en schoenen te behandelen. Dit vergt discipline. Voor een blijvend resultaat wordt onychomycose bij Dermex behandeld door middel van lasertechniek. Dit voor het menselijk oog onzichtbare laserlicht (met een golflengte van 1064 nm) wordt op de nagelriem en de nagel zelf gericht. De schimmelkolonie, die zich direct onder de nagel en deels ook onder de nagelriem bevindt, wordt tot een temperatuur van zo’n 45 graden verwarmd (dit kan gevoelig zijn). De schimmelkolonie overleeft deze temperaturen niet en wordt gedood. Omdat de nagel niet snel groeit duurt het natuurlijk even voordat de eerste schone uitgroei van de nieuwe nagel te zien kan zijn: meestal is dit na 6 weken.

Hoe snel kunt u bij de dermatoloog terecht voor een behandeling bij schimmelnagels?

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 085-0606490, gebruik het contactformulier of stuur een mail naar info@dermex.nl en wij helpen u zo spoedig mogelijk.

Vragen of een afspraak maken?