Skip to content

Shave excisie

Bij sommige afwijkingen kan de dermatoloog er voor kiezen de gehele huidafwijking oppervlakkig van de huid af te schaven met een zeer scherp mes. Het afgenomen weefsel wordt opgestuurd naar het pathologisch laboratorium voor microscopisch onderzoek. Het voordeel van deze techniek is dat u de huidafwijking meteen kwijt bent.

Is het onderzoek pijnlijk?

Pijnbeleving is persoonsgebonden en plaatsgebonden.
De huid wordt verdoofd met een dun naaldje. De introductie hiervan vinden de meeste patiënten niet zo pijnlijk. Afhankelijk van de temperatuur van de verdovingsvloeistof kan introductie hiervan branden. De verdoving neemt drie seconden in beslag en werkt ongeveer twee uur. De feitelijke shave excisie is vervolgens pijnloos.

Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag heb?

Pathologisch anatomisch onderzoek (microscopisch onderzoek) duurt standaard twee weken. Als de dermatoloog het nodig vindt kan hij de patholoog verzoeken om binnen een week de uitslag op te sturen.

Wanneer kan ik een afspraak maken?

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 085-0606490, gebruik het contactformulier of stuur een mail naar info@dermex.nl en wij helpen u zo spoedig mogelijk.

Vragen of een afspraak maken?