Skip to content

Meest gestelde vragen:

Dermex in het nieuwe zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor dermatologische expertise van dermatoloog dr Quintus Swinkels, in Wijchen.

Dermex is een medisch specialistisch centrum waar u terecht kunt voor een deskundige diagnose en behandeling van alle voorkomende huidproblemen. Op deze website leest u over veelvoorkomende huidproblemen en de daarbij passende behandelingen, denk daarbij aan huidziekten zoals eczeem, acne, psoriasis, maar ook aan huidkanker, spataderen, haarproblemen en klachten van of rond de anus.

De factuur van Dermex wordt door alle zorgverzekeraars vergoed wanneer u met een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist naar Dermex komt. Uw zorgverzekeraar betaalt de zorgkosten die hoger uitvallen dan uw eigen risico (meestal € 385 per jaar). Uw zorgverzekeraar vergoed 60% tot 100% van de factuur (afhankelijk van uw zorgverzekering). Daarvoor hoeft Dermex geen contract met uw zorgverzekeraar te hebben. Dermex neemt het resterende deel van de factuur dat aantoonbaar niet vergoed wordt èn hoger is dan uw eigen risico, voor zijn rekening. U declareert zelf bij uw zorgverzekeraar en u betaalt zelf dus alleen een eventueel eigen risico, net als bij alle andere zorgaanbieders, klinieken en ziekenhuizen. Een behandeling bij Dermex kost u dus niets meer dan wanneer u naar een ziekenhuis gaat. Zie ook meest gestelde vraag: Hoe zit het met mijn eigen risico? En: Over mijn factuur bij Dermex.

Omdat Dermex een ZBC is, is er geen sprake van lange wachtlijsten. U kunt altijd binnen een week terecht voor een afspraak, meteen met dr. Swinkels.

Zonder verwijsbrief zal uw zorgverzekeraar een consult of behandeling niet vergoeden (net als bij elke zorgaanbieder, in klinieken en ziekenhuizen).
Indien u toch een behandeling bij Dermex wenst komt de factuur voor uw eigen rekening.

Onze tarieven vindt u hier

Uw huisarts kan u verwijzen naar Dermex.
U kunt een afspraak maken door tijdens kantooruren te bellen, een bericht in te spreken, een e-mail te sturen of het contactformulier op deze website te gebruiken. Geeft u bij het maken van een afspraak duidelijk informatie over uw (huid)aandoening. Mogelijk heeft de huisarts hier ook in de verwijsbrief iets over geschreven. Op basis hiervan ontvangt u vooraf informatie over mogelijke behandelingen.

Dermex is gevestigd in Wijchen.

Ons adres is:
Kraanvogelstraat 2 6601 DH Wijchen 
U vindt ons gemakkelijk door de kliniek te Googlen en de navigatie van Google te volgen.

Dermatoloog Quintus Swinkels (BIG-nummer: 69045873401) studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en behaalde zijn artsdiploma in 1996. Van 1996 tot 2000 verrichtte hij promotie onderzoek aan het Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud alwaar hij op 2002 promoveerde. Na zijn opleiding tot dermatoloog in 2004 was hij 3 jaar werkzaam als dermatoloog in het Martini Ziekenhuis te Groningen. Vanaf 2008 tot maart 2020 was hij dermatoloog in het Ziekenhuis Rivierenland te Tiel.

Naast zijn uitgebreide praktijk in de algemene dermatologie hebben flebologie (spataderen) en dermatologische oncologie (huidkanker) en proctologie (klachten en aandoeningen aan en rondom de anus) zijn specifieke interesse. Verder heeft hij zich verdiept in de etno-dermatologie: de algemene dermatologie van de etnische huid. Hij is medeauteur van het boek “Etnische Dermatologie” (2016). Ook trichologie (haarziekten en haarafwijkingen) is sinds jaren een aandachtsveld. Dr Swinkels is vanuit die hoedanigheid werkzaam bij Intermedica kliniek, hét landelijke expertisecentrum voor haarziekten te Wijchen.
Na werkplekken verspreid door het land is er door hem vanaf december 2020 op dezelfde centraal gelegen polikliniek Dermex geopend.

Omdat Dermex een ZBC is, is er geen sprake van lange wachtlijsten. U kunt altijd binnen een week terecht voor een afspraak, meteen met dr. Swinkels.
Indien mogelijk en gewenst wordt tijdens uw eerste afspraak de diagnose en de behandeling gecombineerd. Voorafgaand aan behandelingen of procedures heeft u wettelijk minimaal 24 uur bedenktijd. U kunt daarom al veel informatie over aandoeningen en bijbehorende procedures en behandelingen op deze website vinden. U komt dan goed geïnformeerd naar uw afspraak.
Dit maakt mogelijk dat sommige onderzoeken, procedures of behandelingen op dezelfde dag verricht kunnen worden. Wettelijk heeft u 24 uur bedenktijd alvorens een toestemmingsverklaring te tekenen voor dergelijke onderzoeken, procedures of behandelingen.

In geval van een verdachte of kwaadaardige moedervlek wordt deze altijd tijdens het eerste consult verwijderd. Om bij sommige huidaandoeningen sneller en beter de diagnose te kunnen stellen kan het noodzakelijk zijn om een huidbiopt af te nemen, ook dat gebeurt indien mogelijk en gewenst tijdens het eerste consult.
Als het om spataderen gaat wordt er tijdens het eerste bezoek indien mogelijk en gewenst meteen echo-onderzoek verricht en dit wordt helder met u besproken. Nadien weet u precies wat het behandelplan wordt en kunt meteen een afspraak maken voor behandeling.

Voor de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico van €385, zowel in 2020 als in 2021. Dat betekent dat u de eerste €385 die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Zorgkosten hoger dan uw eigen risico betaalt de zorgverzekeraar. Het eigen risico geldt per persoon per jaar.

U ziet op uw factuur een DBC code staan.
Een diagnose-behandelcombinatie (dbc) – tegenwoordig beter bekend als DBC-zorgproduct – is een code van negen cijfers die iets zegt over de inhoud van het totaal aan ziekenhuisactiviteiten (diagnostisering, behandeling en controles). Aan de hand van de DBC krijgt men informatie over het totale behandeltraject.
DBC-zorgproducten worden gebruikt binnen de specialistische ziekenhuiszorg evenals de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De arts of behandelaar bepaalt welke DBC wordt afgegeven.
Alle prestaties die te declareren zijn worden uitgedrukt in zogenaamde DBC (of DOT)-zorgproducten. Er zijn ongeveer 4.400 DBC-zorgproducten.
Meer informatie vindt u via deze link https://www.zorgwijzer.nl/faq/dbc

Voor meer uitleg over een DBC zorgtraject kunt u deze video bekijken.

Voor de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico van €385, zowel in 2020 als in 2021. Dat betekent dat u de eerste €385 die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Zorgkosten hoger dan uw eigen risico betaalt de zorgverzekeraar. Het eigen risico geldt per persoon per jaar.

Zorgverzekeraars accepteren geen rechtstreekse facturen van Dermex.
Zij willen alleen nog behandelingen vergoeden wanneer zij de rekening van uzelf, als verzekerde, ontvangen. Dit heeft geen financiële consequenties voor u.

Hieronder leggen wij u uit hoe dit werkt.

  1. U dient de factuur in bij uw zorgverzekeraar
  2. Uw zorgverzekeraar keert binnen een paar dagen een vergoeding aan u uit
  3. U maakt de ontvangen vergoeding direct na ontvangst over aan Infomedics (de facturatiepartner van Dermex) onder vermelding van het betalingskenmerk

Let op: wacht op de afrekening van uw zorgverzekeraar alvorens u de factuur voldoet.

Let op: Heeft u een lagere vergoeding ontvangen dan het factuurbedrag?
Stuur een kopie of een scan van de afrekening van de zorgverzekeraar naar ons e-mailadres declaratie@dermex.nl. Wij verwerken die afrekening in onze administratie zodat wij weten dat u een lager bedrag dan het factuurbedrag naar ons overmaakt.

Let op: Heeft de zorgverzekeraar uw eigen risico verrekend met de ontvangen vergoeding? Dan dient u naast de ontvangen vergoeding ook het verrekende eigen risico aan ons over te maken, het eigen risico betaalt u immers altijd zelf.

Heeft u naar aanleiding van de ontvangen factuur of deze uitleg nog vragen, mail gerust naar declaratie@dermex.nl en wij helpen u graag verder.

Dermex biedt u niet alleen zorg in een gastvrije, maar ook in een veilige omgeving.
Om ervoor te zorgen dat u Dermex veilig en verantwoord kunt bezoeken zijn maatregelen genomen.
Allereerst verzoeken wij u vriendelijk uw afspraak in overleg te verzetten wanneer u ziek of verkouden bent of last hebt van de bekende COVID-19 verschijnselen zoals een droge hoest, verhoging of koorts, keelpijn etc.
Kom bij voorkeur alleen. Mocht het noodzakelijk zijn een begeleider mee te nemen, dan verzoeken wij die vriendelijk om buiten of in de auto te wachten en de wachtruimte niet te betreden. We hopen hierbij op uw begrip.
Bij het betreden van de kliniek dient u uw handen te ontsmetten bij het desinfectie station en draagt u een mond-neusmasker. Wij houden waar mogelijk een afstand aan van 1.5 meter. Spreekkamers zijn ingericht met preventie-schermen.
Wanneer u vragen heeft over onze werkwijze, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen.

Gebruik het contactformulier voor het stellen van uw vraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

Vragen of een afspraak maken?