Skip to content

Aderontsteking (tromboflebitis)

Wat is een aderontsteking?

Een aderontsteking ontstaat door een bloedstolsel (trombose) in een oppervlakkige ader vaak gepaard gaande met ontstekingsverschijnselen.
Aderontsteking treedt vaak op bij spataderen in de benen. Een aderontsteking is meestal lokaal beperkt en kan soms heel pijnlijk zijn. Het aangetaste deel van de ader ziet er rood en vaak gezwollen uit en voelt warm aan. Een tragere bloedstroom is de meest voorkomende oorzaak van aderontsteking. Dit leidt tot ontstekingsreacties op de verzwakte vaatwand, die vaker optreedt bij spataderen.

Wanneer gaat u met een aderontsteking naar de dermatoloog?

Als u deze klachten heeft is het verstandig een verwijzing naar de dermatoloog met uw huisarts te bespreken voor behandeling van de ontsteking. De dermatoloog doet vervolgens ook onderzoek naar het functioneren van uw andere aderen.

Wat doet de dermatoloog aan een aderontsteking?

De dermatoloog zal een Duplex onderzoek verrichten om de status van uw aderen te beoordelen en te kijken waar de ontsteking begint en eindigt. Zo nodig krijgt u medicijnen om het stolsel op te lossen. In de meeste gevallen is lokale druk in combinatie met een goede therapeutisch elastische kous voldoende.

Is de behandeling voor een aderontsteking pijnlijk?

Een aderontsteking kan erg pijnlijk zijn. Behandeling zal klachten verlichten.

Hoe snel kunt u bij de dermatoloog terecht voor een behandeling bij aderontsteking?

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 085-0606490, gebruik het contactformulier of stuur een mail naar info@dermex.nl en wij helpen u zo spoedig mogelijk.

Vragen of een afspraak maken?